Nieuws

18 jan 2019

1 Kwis’t

2 Over ’t spoor

3 We zijn goed Bij-veld

1 nov 2018

En team “Van alles wat in de Vlijmdstraat” heeft zich als eerste ingeschreven.

31 okt 2018

Nog één dag en dan kunnen jullie weer inschrijven voor de Geffense Kwis editie 2018.

Wij hebben er weer zin in dus houdt u onze nieuwe website goed in de gaten.

30 okt 2018

Dit jaar hebben we een telegram kanaal gemaakt : http://t.me/dgkwis
Telegram werkt net als whatsapp maar we kunnen er net even iets meer mee.
Iedereen kan zich abonneren op dit kanaal.
Via dit telegramkanaal zullen we communiceren op de kwis avond als dat om wat voor reden dan ook nodig is.
Zie https://telegram.org/ voor meer informatie over telegram.

 

 

Archief

December 2017 : Ho Ho Ho Merry Christmas!

We gaan voor kerstman spelen.Nou ja niet letterlijk natuurlijk. We gaan met cadeautjes strooien.
Jullie krijgen van ons een leuke verrassing. Een verrassing waarmee je al voor de kwis begint een aantal punten bij elkaar kunt sprokkelen.Kom op de aangegeven tijd even langs bij Kom d’r in, daar kun je je cadeautje in ontvangst nemen.

Effe noar Geffe 2017: DE KWIS OP DE FRANSE TOUR

Zoals jullie van ons gewend zijn van andere jaren , kwamen jullie ons op de mèrt dit jaar weer tegen.

Niet alleen ons thema, onze outfits, de mee gebrachte hapjes, maar ook het zonovergoten Geffen bracht ons in zuid Franse sferen. Oui oui, de Geffense Kwis ging op Effe noar Geffe op de Franse tour.

Du pan du vin du Boursin. Maar ausi ook camembert, paturant, croissant ,brie-presidant, et le picknick…hadden jullie trouwens gezien dat op het picknickkleedje van alles stond getekend en geschreven over de kwismasters?

Natuurlijk …jullie ontgaat niets! En hadden jullie de heerlijke wijntjes geproefd? Dan heb je natuurlijk ook de ultieme aanwijzing gekregen voor de geheime proef van aankomend jaar!

Effe noar Geffe 2016

Voor de 40ste keer effe naar Geffen. Dat was een feest op zich. En waar feest is kunnen wij natuurlijk niet ontbreken. Op effe noar Geffen bouwden wij ons eigen feestje. 5 jaar Geffense Kwis. Dat is een houten jubileum. En best een hoeraatje waard! Feestelijk gingen we over de markt. Heb je onze verjaardagskaart goed bewaard? Op 30 december liggen we reikhalzend en vol verwachting bij onze brievenbus. We zijn super benieuwd naar alle originele gelukswensen die we die dag van jullie krijgen.

Effe noar Geffe 2015

Effe noar Geffe 2015 stond in het teken van op vakantie gaan! Bezoekers van de boerenmarkt konden een gratis vliegticket boeken bij de crew van kwisairlines. In een grote Bosatlas kon men een bestemming uitkiezen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het vliegtuig van kwisairlines brengt zijn passagiers er heen. De ene wil naar de kloten , de andere naar de Filesteinen , maakt niet uit , Kwisairelines laat wensen uitkomen. In sommige gevallen was de eindbestemming wel heel erg afgelegen en zal er nog een laatste stukje gekanood moeten worden. Of soms zal er met een parachute een landing gemaakt moeten worden. Het zal altijd hoe dan ook wel een hilarische vlucht worden. Maar kun je anders verwachten van de Geffense Kwis cabincrew?

Ook werden er vakantiekaartjes uitgedeeld. Goed bewaren werd er nog bijgezegd.

En dan die koffers van de bemanning….
Wat nemen ze toch allemaal mee op vakantie?

Weten jullie het nog …?

 

Effe noar Geffe 2014

 

 

 

 

Tijdens effe noar Geffe is op de veiling der Emotie een uniek kwisVIP-arrangement geveild.

Het bleek een leuk item te zijn wat onder de hamer ging, er werd enthousiast op geboden.

De uiteindelijke eigenaar(es) van het kwisVIP-arrangement is geworden Marion van Antwerpen.

 

 

 

Voor slechts €86,-  zal zij op 30 December in de watten gelegd worden.

 

Zij en haar team krijgen daarvoor de volgende VIP behandeling;

 

• nummer 1 notering op de deelnamelijst

• Een gratis inschrijving / kwisboek

• Het Kwisboek wordt om klokslag 18.30uur bezorgd

• 1 teamlid wordt opgehaald en thuis gebracht voor de geheime proef

• Een leuk verrassingspakket op de kwisavond

• Tijdens de prijsuitreiking een VIPgereserveerde tafel

Van Harte gefeliciteerd Marion en bedankt voor  het enthousiast mee bieden.

—————————————————————————————–

Geffense kwis op Effe noar Geffe.

Ben je ons ook tegengekomen tijdens de 37ste editie van Effe noar Geffe? Heb je ons goed bekeken en gezien wat we als tuinmannen mee te zeulen hadden? Het kan zo maar zijn dat er antwoorden voor het oprapen lagen. Met onze groene vingers, ons moestuintje op de fietskar en een heleboel moeilijk te beantwoorden ludieke vragen zijn we de mert op gegaan om eens te kijken of de potentiële kwiskandidaten  groene  vingers hadden. En of ze wat  wisten over rare snijbonen, apenkolen, zuurpruimen en oogappels. De grote vraag is natuurlijk of we kwissent Geffen op het verkeerde been hebben gezet, of dat jullie je oren en ogen niet onverdienstelijk de kost hebben gegeven. Nu is dat voor jullie een vraag en voor ons een weet. Het kan in ieder geval geen kwaad om onze hintjes alvast op te slaan op jullie harde schijf. Wie weet komt het straks in december nog goed van pas. Voor je het weet is het weer zo ver en gaat de 2de editie van de Geffense kwis van start. Wij zijn al weer druk bezig met de organisatie en hebben een begin gemaakt met de vragen.

Een greep uit de leuke reacties die wij vernamen tijdens onze zoektocht over de mert;

  • Oooo ja! De Geffense kwis! Jazeker doe ik mee, Ik heb nog nooit verzaakt, daar heb ik àààllltijd nog aan mee gedaan! (Hoeveel edities heeft ze eigenlijk al meegemaakt???)
  • Wij waren vorig jaar geëindigd in de top 10, dus jullie hebben hier wel te maken met een van de aller slimste!!….kom op maar met die vragen!
  • Nee, vorig jaar helaas niet mee gedaan. Echt spijt van. Maar dat gaat niet meer gebeuren. Ik kan geen heel jaar wachten!
  • Wij gaan er weer voor, we zijn onze messen al aan ‘t slijpen. Team wordt aangescherpt. Dus hou vooral rekening met ons!
  • Vorig jaar waren we in de achterste regionen geëindigd, ergens tussen de 80 en de 85ste plaats, dat was een grote tegenvaller! Zeker omdat we dachten bij de beste te horen en in de top 5 te eindigen! Dus onze eigen PR gaat zeker sneuvelen!
  • Gruun vingers! Die heb ik oak as ik munnen vinger in mun neus douw!
  • Familie Verhagen maak jullie borst maar nat. Wij gaan jullie volledig overrulen! ( degene die deze opmerking plaasten hebben zeker nog niet in de gaten hoe goed die lui zijn!)
  • Wij hebben alle torenklanken , kranten en streekwijzers geordend en op datum bewaard!De KPJ hoeft eigenlijk voortaan maar 1 keer per jaar oud-papier op te halen, en wel daags na de kwisavond.
  • Waar kan ik nog een BOONus bemachtigen, voor je-weet-maar-nooit?!
  • Gaan jullie nu al starten met de inschrijvingen? Leuk, waar kan ik me opgeven?

—————————————————————————————————–

Familie Verhagen winnaar van de Geffense Kwis 2012!

De eerste editie van de Geffense kwis is een feit!
In een volle Koppellinck werd tijdens een zinderend spannende prijsuitreiking bekend gemaakt

wie zich een jaar lang “slimste” van Geffen mag noemen. 85 teams passeerden de revue, van “Hekkesluiter” tot winnaar. Voor sommigen een  verrassing andere hadden van te voren al bedacht op welke plek ze ongeveer zouden eindigen. Voor het winnende team stond een mooie wisseltrofee te blinken, gemaakt door Mieke van Nistelrooij. Samen met een geldbedrag van 250 euro is dit een prachtige prijs. Het team wat tweede werd kreeg een cheque van 150 euro , en voor de derde  plaats lag een cheque van 50 euro klaar.  Voor het laatste team was  ook een prijs bedacht, een prachtig houten hek gemaakt door Robert van der Doelen van de Kastaan. Ga maar eens kijken bij team “Menie” daar staat het te pronken!

Op het hoogste podium is  geëindigd Familie Verhagen! Heel  knap  gedaan! Wij maken een diepe buiging voor jullie! Jullie mogen met recht trots zijn op jezelf! Van Harte Gefeliciteerd! Met een minimum verschil aan punten werd 2de het team Rontelum de Rompot! Ook dit noemen wij een topprestatie! Derde was geworden “Bram en consorten”. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs! Voor team “Weten wij veul”(4de) en team “met de fles op tafel”(5de) lag nog een troostprijs klaar in de vorm van consumptiebonnen. Alle teams op volgorde van 1ste tot 85ste staan op de wedsite www.degeffensekwis.nl  vermeld.

In de wandelgangen gonst het al over” Revanche nemen”. Dat belooft wat voor de tweede editie.

Er werd nog lang nagezeverd in de Koppellinck over de vragen en de antwoorden van de kwis. Met een drankje, een hapje en een gezellig stukje muziek(der alte dessauer) was het een gezellige afsluiting. Wij hoorden vaak ; “we hebben niet één leuke avond gehad, maar dat zijn er nu twee!”Opvallend  was dat Geffenaren geen moeite hebben met vragen waar je rode oortjes van kunt krijgen. In deze categorie zijn veel punten vergaard. Iedereen weet inmiddels wat we met een “geharkt voortuintje”bedoelen. Het exacte gewicht van de Toapen is bekend. Over de afmeting van de schutkooi waren toch nog twijfels, men  wil een twitteroorlog hierover gaan openen en als het nodig is met echte koeien gaan meten hoeveel erin kunnen. De organisatie heeft eigenlijk alleen maar lovende reactie ontvangen. Iedereen was enthousiast , dat doet ons goed. Daardoor zijn wij als het ware nog fanatieker om ook voor volgend jaar weer met leuke af en toe ludieke verrassende niet verwachte vragen te komen.

Zet daarom alvast met dikke stift op de kalender 30 december 2013 tweede editie Geffense kwis!

En  zet daar dan ook bij dat op 17 januari 2014 de prijsuitreiking zal zijn. Ps dus geen “weekendje weg”plannen of iets dergelijks.  Gewoon allemaal weer aanwezig zijn!

—————————————————————————————————–

De organisatie van “de Geffense kwis” testte  op ludieke wijze tijdens  effe noar Geffe de Geffense bevolking of ze wel kundig genoeg zijn om aan de kwis deel te nemen. Conclusie: het gaat er om spannen op 30 december! We zijn erachter gekomen dat er héél veel slimme mensen zijn in Geffen.

De organisatie van “De geffense kwis” heeft tijdens effe noar Geffe de kwis gepromoot. Op een ludieke manier werden mensen getest of ze wel slim genoeg zullen zijn om mee te doen met “de Geffense kwis”. Men moest eerst aangeven bij welke groep mensen men dacht te horen. Er kon een keuze gemaakt worden uit slimme mensen, hééél slimme mensen, mensen die veel weten, of mensen die denken veel te weten, mensen met een groot hoofd, mensen met een volle kop of betweters. Aan elke categorie was een ludieke vraag verbonden. Aan de hand van het gegeven antwoord kon de organisatie beoordelen of men wel slim genoeg is om aan de kwis te kunnen deelnemen. Als bewijs van deelname kreeg men een sticker op de kleding geplakt met “geschikt, “ongeschikt”of “een beetje ertussen in”. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat er inderdaad heel veel slimme mensen zijn in Geffen. Het belooft op 30 december een spannende nek aan nek race te worden. Een enkele keer moesten we concluderen dat een persoon nog een beetje moet oefenen en gaven hem of haar dan een sticker met “een beetje ertussen in”. Als “ongeschikt” werd natuurlijk bijna niemand bestempeld. Aan deze mensen werd het advies gegeven om alvast eens rond te gaan kijken in hun kennissenkring of daar misschien nog slimmeriken bij zitten. Zodat ze toch een ijzersterk team kunnen samenstellen. Dat geldt sowieso voor iedereen. Voor je het weet breken de lange donkere avonden weer aan. Dan is het tijd om je hersens te laten kraken op de vragen van de eerste editie van “de Geffense kwis”.

Tijdens effe noar Geffe was dit alles nog ludiek aangepakt door ons, maar op 30 december komt het serieuze werk. Dan dagen wij jullie uit om je stuk te bijten op de vragen die zeker niet altijd even makkelijk zullen zijn. Daarom nodigt de organisatie iedereen uit van de Gement tot aan de rijksweg, en van de Elst tot aan de Heesterseweg, en alle andere staten en wijken die daar tussen zitten.

Schrijf je in en doe mee!  Wij rekenen op jullie!

De Geffense Kwis